De noodzaak van website updates Stappenplan voor Google... Nadelen van gratis website...

Wat je moet weten over website updates?

De noodzaak van website updates

Bescherming & veiligheid

Website updates zijn erg belangrijk voor de bescherming en veiligheid van je website. WordPress is één van de meest gebruikte software als het gaat om een content management systeem (cms) voor websites. Daarom is WordPress erg populair bij hackers. Als een hacker een kwetsbaarheid in de software versie van WordPress heeft ontdekt, kan hij miljoenen websites benaderen. Aangezien deze websites draaien op dezelfde versie kan de hacker hier makkelijk misbruik van maken. Natuurlijk is dit ook mogelijk bij andere software, maar zeker bij WordPress moet er dus aandacht worden besteed aan veiligheid. Wil je een veilig website? Dan is regelmatig onderhoud van de software een must.

website_updaten

website_snelheid

Snelheid & optimalisatie

De snelheid van je website is erg belangrijk voor de bezoekers. Bezoekers willen snel over de informatie kunnen beschikken die op de website staat. Als je website er te lang over doet om een pagina te laden dan haakt de bezoeker af. Bij een update worden optimalisaties doorgevoerd voor het opschonen van de website. Met een update worden vaak kleine bugs opgelost en andere verbeteringen die je zo op het oog niet ziet.  Je kunt het vergelijken met het opschonen van je telefoon.

De snelheid van je website testen? Klik hier.

Hoger in Google

Google is non-stop bezig met het controleren van websites en pagina’s. Naast zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn de laadtijd en snelheid van je website bepalend voor de waardering van Google en dus de ranking. Website updates zorgen dus voor een hogere positie in Google.

 

Wil je meer weten over SEO of hoger scoren in Google? Klik dan hier.

Plugins updates

Er is een kans dat opeens een geïnstalleerde plugin niet meer werkt en je website overhoop ligt. Dat kan mogelijk komen doordat je een algemene update hebt gedaan van WordPress. Doordat de versie van WordPress is geüpdatet moet de versie van de plugin ook geüpdatet worden. Wellicht is de plugin zwak, waardoor de algemene update jouw plugin niet meer accepteert. Bij een populaire plugins volgt dan vaak al snel een update. Met een eenvoudige installatie van de update, heb je je website snel weer draaiend.

Risico’s van updates

Het bijwerken van WordPress en de geïnstalleerde plugins niet zo eenvoudig als ‘één druk op de knop’. De meeste updates verlopen redelijk snel en soepel, maar toch gaat het regelmatig mis. Bij systeem updates zien we vaak dat elementen van de website niet meer werken, of dat alle content is verschoven.

Meestal kan dit voorkomen worden door slechte plugin’s en thema’s te vermijden. Maar het is nooit helemaal voorspelbaar hoe een plugin reageert na een update. Het grootste risico is het updaten van WordPress wanneer deze al reeds is verouderd. We raden aan om website updates door een professional te laten doen, tenzij je enige kennis hebt van CSS, HTML, MySQL,  de beheeromgeving (bijv. directadmin of cPanel), phpMyAdmin en FTP.

Wij regelen het voor je

WordPress is de meest gebruikte open source CMS waarvoor duizenden plug-ins beschikbaar zijn. Om zowel het systeem als de plug-ins up-to-date te houden, weet je na het lezen van deze blog dat er regelmatig onderhoud moet worden uitgevoerd. Zoals technische updates, verbeteren van de snelheid en laadtijd van de website (performance) en veiligheidsissues. We raden aan om minimaal 1x per 6 maanden je website te updaten om deze perfect te laten functioneren.

Wil je geen omkijken meer hebben naar het technisch onderhoud van jouw website? Neem dan contact op, we regelen alles van A tot Z!

Neem contact op

Heb je meer informatie nodig of wil je het onderhoud van je website uitbesteden?

Twijfel dan niet en neem contact op!