Responsive webdesign, wat moet je weten? Tikkie Zakelijk Communiceren met kleur

Interactief design

Responsive Webdesign

Responsive, wat is het?

Simpel gezegd past een responsive website zich aan naar het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of je de website nou bekijkt op een computer, tablet, of een smartphone door responsive webdesign ziet hij er altijd perfect uit. Er is slechts één website, waarvan de layout zich compleet aanpast aan de resolutie van het beeldscherm.

Dus geen ingewikkelde Javascript codes of meerdere websites. Bij het ontwikkelen van de website wordt rekening gehouden met verschillende resoluties zodat je website er altijd perfect uit ziet!

Waarom Responsive webdesign?

Zelfs in 2019 kom ik websites tegen die niet goed functioneren op telefoon of tablet. Tegenwoordig is een responsive website een MUST. Onderzoek toont aan dat gemiddeld 50% van de internetgebruikers surft via hun telefoon. Bij een goed doordacht ontwerp zul je als resultaat hebben dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven, danwel overgaan tot actie.

Een professionele website zorgt voor imago verbetering. Zeker als ondernemer kun je niet achterblijven door een slecht werkende website.

Responsive_website

responsive_webdesign

responsive_webshop

Ben je mobielvriendelijk?

Geen idee hoe je website functioneert op mobiele telefoons? Controleer hier hoe Google je website beoordeelt op Mobile Friendly. Dit zegt niks over de snelheid, maar laat zien of je goed op weg bent. Daarnaast wordt een responsive website beter beoordeeld door Google dan vergelijkbare websites welke alleen voor desktop formaat zijn ontwikkeld.

Responsive, is een must!

Door responsive webdesign worden de vormgeving en leesbaarheid van een website gewaarborgd. Daarnaast wordt de gebruikerservaring verhoogt en leidt het tot een hoger openingspercentage, doorklikratio en uiteindelijk tot een beter omzettingspercentage. Zonder responsive website loop je achter op de concurrentie.

Responsive website laten maken?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken