Stappenplan voor Google Mijn Bedrijf Wat is Google Analytics? De noodzaak van website...

Stappenplan voor een bedrijfsprofiel

Google Mijn Bedrijf

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf (voorheen Google Places) is een gratis tool waar je een bedrijfsvermelding kan aanmaken om je bedrijf zichtbaar te maken. Door deze vermelding aan te maken profiteer je onder andere van een bedrijfsvermelding in de zoekresultaten en in Google Maps. Daarnaast wordt je lokaal beter gevonden en kun je je openingstijden eventueel toevoegen.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Bedrijfsinformatie zichtbaar in Google Zoeken en Google Maps.
  • Lokaal beter gevonden worden op producten en diensten.
  • Promoot je bedrijf met foto’s en posts.
  • Toevoegen van informatie, projecten en openingstijden.
  • Mogelijkheden tot reviews.
  • Inzicht in weergaven en kliks.

google_mijn_bedrijf

Klaar om ermee aan de slag te gaan? Volg dan deze 5 stappen!

Stap 1: Ga naar Google Mijn Bedrijf

Om je bedrijfsvermelding aan te maken gaan we als eerst naar Google Mijn Bedrijf. Eenmaal op de website klik je vervolgens rechtsboven op ‘Aan de slag’.

Google zal je vragen om in te loggen met een Google account. Deze heb je nodig om je bedrijfsvermelding aan te koppelen.

Heb je nog geen Google account? Maak er dan hier één aan.

aan_de_slag_google_bedrijf

Stap 2: zoek je bedrijfsnaam of maak er één aan.

Vul je bedrijfsnaam in en klik op ‘maak een bedrijf met deze naam’. Als je bedrijfsnaam al voorkomt in de resultaten dan kun je deze verifiëren. Afhankelijk van de door jou gebruikte instellingen kun je deze verifiëren door een verificatiecode aan te vragen. Deze ontvang je op het telefoonnummer dat bij Google bekend is, of door middel van code die per post naar het bedrijfsadres verstuurd wordt.

google_mijn_bedrijf_registratie

Stap 3: Beantwoord de vragen en vul je bedrijfsgegevens in

Nu gaan we alle bedrijfsgegevens invullen. De stappen spreken voor zich.  Laat weten waar klanten je bedrijf kunnen vinden en wat je werkgebied is. Bij het veld categorie ben je verplicht om te kiezen uit de selectie van Google. Als jouw categorie niet voorkomt in de lijst, kies dan voor de meest logische categorie.

google_mijn_bedrijf_registratie2

google_mijn_bedrijf_registratie3

google_mijn_bedrijf_registratie4

google_bedrijf

Stap 4: Verifieer je bedrijfsmelding

Bij deze stap geef je Google toestemming om een briefkaart te versturen. Deze kaart ontvang je per post en bevat een pincode om je bedrijfsvermelding te verifiëren. Op het moment dat je de briefkaart hebt ontvangen kun je de pincode invullen bij Google Bedrijf.

google_bedrijf_verificatie

Stap 5: Maak de bedrijfspagina compleet

Gelukkig kun je de vermelding voltooien voordat de pagina geverifieerd is. Dus je kunt vast aan de slag met het invullen van de pagina!
Als de vorige stappen zijn gelukt zie je nu een dashboard zoals op de afbeelding hieronder. Doorloop de stappen om je vermelding te voltooien. Je kunt nu ook andere informatie bewerken, bijvoorbeeld je omslagfoto aanpassen, berichten posten, foto’s en video’s toevoegen en andere informatie updaten. Let op: je bedrijfspagina wordt pas zichtbaar op het moment dat deze is geverifieerd!

google_bedrijf_verificatie

Gefeliciteerd, je hebt nu een bedrijfsvermelding aangemaakt!

Als je alle stappen goed hebt doorlopen is je vermelding nu zichtbaar bij Google Search & Google Maps. Daarnaast heb je een eigen pagina aangemaakt om jouw klanten up-to-date te houden over je bedrijf. Is je vermelding niet zichtbaar? Controleer dan goed of deze wel is geverifieerd! Hieronder een voorbeeld van één van onze opdrachtgevers ‘Dromen Aan Zee‘.

google_vermelding_dromenaanzee

Vragen?

Heb je alle stappen aandachtig doorlopen maar kom je er niet uit?

Neem dan gerust contact op!