Tikkie Zakelijk Nadelen van gratis website... Responsive webdesign, wat...

Speciaal voor ondernemers

Tikkie zakelijk

Makkelijk betalen

Waarschijnlijk ken je Tikkie al, met 3 miljoen gebruikers kan dat bijna niet anders. Makkelijk en snel je geld terug vragen met Tikkie via WhatsApp, Messenger, sms en QR-code. Door het betaalgemak en de eenvoud verovert de app de betaalmarkt. Heb je last van klanten die altijd op het laatste moment betalen? Dan is Tikkie zakelijk misschien een goede oplossing.

Handig voor bedrijven

Heb je veel personeel en ben je van plan om Tikkie zakelijk te gaan gebruiken? Dan is het mogelijk om werknemers een eigen profiel te geven. Zo kunnen zei dus ook Tikkie-betaalverzoekjes sturen vanuit de zakelijke omgeving op hun smartphone, zonder dat zij alle betaalverzoeken van het bedrijf zien.

tikkie_abn

Is het wel zo zakelijk?

Tikkie is snel en makkelijk maar is het ook zakelijk? Normaal gesproken gebruiken we het vooral bij vrienden en famillie. Daarom kan een Tikkie in zakelijke gevallen niet professioneel overkomen. Toch is het volgens een aantal ondernemers de perfecte manier om kleine bedragen te incasseren.

Tikkie Zakelijk, gebruiken of niet?

We zijn met deze vraag op een aantal ondernemers afgestapt om het antwoord te achterhalen. Tikkie zakelijk is net op de markt en op dit moment is maar 30% van de ondernemers echt geïnteresseerd.  Daarentegen vind de andere 70% het overbodig of niet geschikt voor zakelijke transacties.

Andere mogelijkheden

Andere banken, zoals ING en Rabo, bieden ook soortgelijke diensten aan, waarbij zakelijke betaalverzoeken kunnen worden verstuurd vanuit de bankier-app. ING rekent voor hun betaalverzoeken dit jaar nog 10 cent per transactie. In de loop van het komende jaar wordt dat 25 cent per ontvangen betaling. Bij Rabobank kost een bijschrijving 15 cent.

Misschien heb je ook wel gehoord van iZettle en Sumup. Kastjes waarmee klanten met hun pinpas kunnen betalen, zonder dat daar een normaal pinapparaat voor nodig is. Het kastje kun je gratis aanvragen. Daarna rekenen de bedrijven tot zo’n 2,75 procent per betaald bedrag voor hun diensten.

tikkie